Proefrondje Hoorn – Een bedrijfsuitje in het teken van Hoorn

0

Proef samen met uw collega’s letterlijk aan alles wat Hoorn allemaal te bieden heeft tijdens dit bijzondere bedrijfsuitje.

Voor de echte fijnproevers
Uw dag begint samen met uw collega’s in een prachtig restaurant met uitzicht op het IJsselmeer. Hier geniet u samen van een verzorgde lunch. Vervolgens proeft u twee wijnen waar u ook uitleg over krijgt. Deze kleine wijnproeverij is inclusief brood en tapenades. Bij een gezellig café in het centrum haalt u een boekje op zodat u gezellig onder elkaar een wandeling kunt maken. Hierbij komt u langs de highlights van de stad en kunt u hier interessante wetenswaardigheden over lezen. De wandeling voert u naar een mooi restaurant waar de high tea al voor u klaar staat. Daarna vervolgt u uw wandeling langs de vele historische gebouwen van deze voormalige VOC-stad en eindigt u samen met een borrel bestaande uit twee drankjes en een bittergarnituur.

VOC stad Hoorn – Een bezoek meer dan waard
Volgens oude Friese legendes is Hoorn in 716 gesticht door Hornus, stiefzoon van koning Radboud. Hij noemde het plaatsje naar zichzelf. De meeste geschiedschrijvers gaan er echter van uit dat de naam Hoorn afgeleid is van het middeleeuwse Horne dat Hoek betekent. Op 26 maart 1357 verleende Willem V stadsrechten aan Hoorn. Gedurende de 16e en 17e eeuw kende de stad haar grootste bloei als één van de VOC-steden en was daardoor de formele hoofdstad van het gebied boven het IJ. Het Hoorn van nu is een bezoek meer dan waard. Niet alleen proeft u de geschiedenis in de vele historische panden met het intact gebleven stratenpatroon, ook is de voormalige VOC-stad zeer gezellig.

Bedrijfsuitje in Hoorn?

Delen

About Author